2022-02-09 16:47:00

EU KA2 Breaking Barriers - Virtualna mobilnost u Slovačkoj - 3. dan

Trećeg dana virtualne mobilnosti u Slovačkoj bilo je veoma zanimljivo i živo. Na samom početku učenici iz Slovačke prikazali su svoj tradicionalni ples. 

Bili su obučeni u tradicionalne nošnje, pjevali su i plesali. Nakon što su i ostale učitelje i učenike naučili kako plesati i pjevati, svi su pokušali isto u svojim školama. Igrala se igra Head, sholders, knees and toes koju su svi učenici i učitelji igrali. U našoj je školi bilo mnogo smijeha zbog plesa i pjesme.

Slovačka je predstavila i svoju tradicionalnu narodnu nošnju i svoje tradicionalne instrumente, nakon čega su svi sudionici rješavali kvizove o tome što su čuli o zemlji domaćinu.

Izuzetno zanimljiv bio je rad u grupama gdje je jedna grupa prevodila riječi slovačke pjesme na hrvatski jezik, druga grupa izrađivala je tradicionalnu slovačku suknju od papira, a treća je grupa sa svojim učiteljicama pekla palačinke od krumpira. Palačinke su bile izvrsne i pojele su se vrlo brzo. Zadovoljni danom učenici su veselo komentirali kako im je bilo zabavno plesati, pjevati i jesti palačinke i kako se vesele novom danu u projektu.

Ostatak atmosfere s 3. dana možete pogledati u fotogaleriji. 

 


VI. osnovna škola Varaždin