2021-12-21 15:24:00

Čitanjem do zvijezda

U petak 17. 12. 2021. održana je školska razina Natjecanja u znanju i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda“ u sklopu Nacionalnog projekta za poticanje čitanja i promicanje kulture čitanja. 

Na školskom natjecanju sudjelovalo je 8 učenika predmetne nastave, a najbolji među njima bili su Tara Šipek (6. d), Leo Novak (8. a) i Eva Vrček (6. d) koji će kao ekipa predstavljati VI. osnovnu školu Varaždin na županijskoj razini natjecanja. 

Ovogodišnja tema natjecanja je Knjiga i film, a odabrani naslovi za čitanje su Vještice Roalda Dahla, Tajni vrt Frances Hodgson Burnett te Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu Ransoma Riggsa. Sudionici natjecanja trebali su pročitati navedena književna djela i pogledati njihove filmske adaptacije te u kvizu znanja odgovarati na pitanja iz zadanih knjiga/filmova. Na županijskoj razini natjecanja učenici individualno rješavaju kviz znanja, ali se njihovi ostvareni rezultati zbrajaju te čine ukupan plasman škole.

 

Kroz projekt „Čitanjem do zvijezda“ želi se potaknuti učenike na čitanje s razumijevanjem, kritičko čitanje, istraživačko učenje, međupredmetno učenje, kritičko razmišljanje i kreativno stvaranje.

Više informacija o projektu možete naći na mrežnoj stranici: https://www.facebook.com/CitanjemDoZvijezda

Tari, Evi i Leu želimo puno uspjeha na županijskom natjecanju!


VI. osnovna škola Varaždin