2021-12-01 13:33:32

Poduzetništvo

Dana 23.11.2021. učenici VI. osnovne škole Varaždin, koji su ujedno uključeni u izvannastavnu aktivnost Poduzetništvo koju vodi učiteljica Natalija Hranjec, imali su priliku sudjelovati na zanimljivom predavanju. 

Predavanje je za njih osmislila i organizirala učiteljica uz pomoć gostiju, Mateje Žerjav, vlasnice Studija Žerjav (Centar stranih jezika i glazbe) iz Čakovca te Stjepana Kolednjaka, koji je zajedno sa svojom suprugom vlasnik farmaceutske tvrtke Biovitalis iz Turčina. Nakon zanimljivih početnih izlaganja gdje su gosti predstavili svoje tvrtke te pričali o njihovim početcima objašnjavajući učenicima kako su došli na ideju osnovati tvrtku, s kakvim su se problemima susretali na svom poslovnom putu te jesu li ikada požalili što su se odvažili na taj korak, učenici su krenuli sa postavljanjem pitanja. Bilo je tu svakakvih zanimljivih pitanja koje su učenici već unaprijed osmislili na izvannastavnoj aktivnosti koju pohađaju. Malo je reći koliko su gosti bili iznenađeni i sadržajem i količinom pitanja koje su učenici imali za njih te ih pohvalili zbog načina na koji razmišljaju o samom poduzetništvu te na inicijativi koju su pokazali u razgovoru i raspravi s njima.

Obogaćeni još jednim vrlo korisnim i zanimljivim iskustvom sa poduzetnicima našeg kraja, učenici su sada još spremniji dalje nastaviti sa svojom avanturom zvanom Poduzetništvo u kojem ih čeka još mnogo posla. A kako im je bilo možete provjeriti u galeriji fotografija.

 

 


VI. osnovna škola Varaždin