2020-05-27 21:23:40

Ekipa VI. osnovne škole Varaždin, Barbara Kelava, Bruno Kosmačin i Ema Kolmanić, prva u ekipnom natjecanju ATOM – liga.

Atom – liga je ekipno natjecanje učenika u znanju kemije, fizike i matematike. Tročlana ekipa zajedničkim snagama rješava zadatke iz svih triju predmeta. Naša ekipa, koju čine Barbara Kelava, Ema Kolmanić i Bruno Kosmačin, osvojila je 1. mjesto.

VI. osnovna škola Varaždin prijavila je na natjecanje tri ekipe. Ekipe su činili učenici osmih razreda. Na natjecanju su sudjelovali Vanda Vrček, Erik Hunjek, Vito Šalamon, Niko Balenta, Paula Ivaniš, Lucija Flegarić, Barbara Kelava, Ema Kolmanić i Bruno Kosmačin.

Formirali smo tri tročlane ekipe. Ekipa koju su činili Ema Kolmanić, Bruno Kosmačin i Barbara Kelava osvojila je 1. mjesto. Natjecanje se odvijalo u pet kategorija: 8. razred OŠ te od 1. do 4. razreda SŠ. Ekipa se sastoji od tri člana iz iste škole. Tijekom školske godine provode se dva kola: zimsko i proljetno. Ove godine, zbog novonastale situacije, provedeno je samo zimsko kolo. Natjecanje se odvija u matičnoj školi čime je omogućeno sudjelovanje svim školama u Republici Hrvatskoj. Testovi se sastoje od zadataka na zaokruživanje, a od svakog od triju predmeta postoje tri težinske kategorije zadataka.

Maja Zelčić, nastavnica iz Zagreba, uz MAT ligu ove godine je odlučila pokrenuti i ATOM ligu. Na ovogodišnjoj ATOM ligi sudjelovalo je 1038 učenika iz 115 škola.

FOTOGRAFIJE


VI. osnovna škola Varaždin