2019-12-10 19:12:52

Erasmus+ KA2 - pripremni sastanak u Češkoj

VI. osnovna škola sudjeluje u europskom projektu Erasmus+ KA2, koji podrazumijeva suradnju u svrhu inovacija i razmjene dobre prakse. U projekt su uključene Češka kao škola koordinator, Italija, Španjolska i Hrvatska, kao zemlje partneri. 

Pripremni sastanak održan je 18. – 21. 11. 2019. u Morkovicama Sližany, u Zakladnoj školi. Tamo su zemlje sudionice dogovorile sve potrebno za ostvarivanje ishoda projekta te usuglasile datume posjeta. Mobilnosti će se održati tijekom naredne dvije godine i na njima će sudjelovati 6 učenika i po dvoje učitelja iz svake zemlje. Projekt pod nazivom S.H.A.R.E. cultures odnosi se na aktivnosti u kojima će učenici učiti te razmjenjivati kulturne običaje uključenih zemalja. Kroz radionice, mnoge kulturne aktivnosti i druženja, učenici će, koristeći engleski jezik i digitalne alate, usavršavati svoja znanja i stjecati životne vještine. Tijekom posjeta škole će otvoriti svoja vrata i razrede kako bi sudionici mogli prisustvovati i stjecati različita odgojno-obrazovna iskustva. Prva mobilnost će se realizirati u ožujku 2020. u Italiji. Nakon Italije slijedi u listopadu 2020. mobilnost u Španjolskoj. Češka će otvoriti vrata svoje škole u svrhu mobilnosti u veljači 2021. Posljednja zemlja mobilnosti navedenog projekta je Hrvatska, ožujak 2021.

U međuvremenu, partneri će komunicirati putem digitalnih alata kao i učenici. Komunikacija će se odvijati putem elektroničke pošte, Twinspacea i još mnogo toga. Svi su zadovoljni dogovorenim, vesele se godinama koje dolaze, susretima, aktivnostima i stjecanjima novih iskustava.

Fotogalerija


VI. osnovna škola Varaždin