2019-10-23 08:41:32

Posjet Socijalnoj samoposluzi ''Kruh sv. Antuna'' Varaždin

Učenici šestih (a, b, c i d) i petih (a, b, c, d) razreda u pratnji svojih učitelja Tomislava Rogulje, Filipa Novosela, Sanje Malbašić, Darija Maltarskog, Valentine Lukić, Nataše Narančić, Jelene Bajkovec, Danijela Lukić, Andreje Remar Vidrač, Petra Rogine i Zdenke Šopar posjetili su 18. listopada 2019. godine Socijalnu samoposlugu ''Kruh sv. Antuna'' Varaždin te na taj način obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Učenici su poslušali su kratko izlaganje o radu Socijalne samoposluge u kojemu su doznali da je projekt organiziran tako da građani daruju trajne živežne namirnice (šećer, brašno, ulje, trajno mlijeko, tjestenina, koncentrat rajčice, palenta, griz i sl.), higijenske potrepštine (šampon, sapun, paste za zube, sredstva za čišćenje i pranje suđa/rublja) i druge potrebne artikle (dječja hrana, dječje pelene, konzerve) koje volonteri jednom mjesečno uručuju korisnicima Samoposluge.

Učenici su i sami donirali neke od navedenih artikala i na taj način pomogli socijalno ugroženim pojedincima i obiteljima, korisnicima usluga Socijalne samoposluge, kojih je trenutno oko 250.

Da naši učenici imaju veliko srce, pokazao je i njihov interes za nastavkom pomaganja doniranjem namirnica pa su tako upoznati i s ostalim terminima prikupljanja namirnica.


VI. osnovna škola Varaždin