2019-05-07 20:17:01

Završena, svake godine sve uspješnija, humanitarna akcija za Odjel pedijatrije

Učenici VI. OŠ Varaždin ponovno su pokazali da im je stalo do djece na Odjelu pedijatrije Opće bolnice Varaždin. 

Povodom Dana hrvatske knjige, koji se svake godine održava 22. travnja, VI. osnovna škola odlučila je širiti ljubav prema knjizi, ali i humanitarno djelovati.

Učenici VI. osnovne škole su u razdoblju od 9. do 11. travnja prikupljali dječje knjige, slikovnice, didaktičke igre, plišance i ostale igračke koje su potom odnijeli u školsku knjižnicu i tamo prebrojili. Prikupljeno je dvjestotinjak slikovnica i knjiga, pedesetak didaktičkih igara i mnoštvo plišanaca i ostalih igračaka, stoga svima zahvaljujemo na nesebičnim darovima!

Učiteljice Daria Cecelja i Nina Kovač Tomašković, koje djeluju u sklopu volonterske grupe naše škole, uz pomoć učenika Vita Frana Škvorca i Nike Odrljina iz 3. a razreda te Ivana Jerkovića iz 4. a, prikupljene slikovnice i igre donirale su, 16. travnja, Odjelu pedijatrije čiji su zaposlenici bili ugodno iznenađeni količinom prikupljenog, ali i iznimno zahvalni. Za ovo nesebično djelo Opća bolnica Varaždin je uručila zahvalnicu učenicima i djelatnicima VI. osnovne škole Varaždin.


VI. osnovna škola Varaždin