2018-05-14 11:22:40

Šesta osnovna škola dijamantno diše

Prvu zelenu zastavu dobili smo 2004. godine, nakon što su učenici uz pomoć svojih učitelja pokazali da znaju pametno raspolagati energijom, te tako razvijaju svijest o očuvanju okoliša.

Zelena zastava predstavlja simbol i potvrdu da je škola uspješna članica hrvatske i svjetske zajednice Eko-škola i sugerira da je škola odlučna založiti se maksimalno i trajno odgajati svoje učenike i djelatnike za odgovorno ekološko ponašanje.

Ove  školske godine na radost učenika i djelatnika škole sedmi puta je obnovljen status Eko škole. To znači da je škola u cijelosti ispunila uvjete iz smjernica za provedbu programa Eko-škole i uredno izvršila sve potrebne radnje za obnavljanje ovog međunarodnog priznanja.

 

Na svečanosti 11. svibnja 2018. u Zagrebu na Zagrebačkom velesajmu u Gastro Globusu upriličena je svečanost obnavljanja statusa. Predan nam je certifikat i Zelena zastava. Veoma smo ponosni jer smo stekli DIJAMANTNI STATUS Međunarodne Eko škole. To je nagrada zbog višegodišnje brige o okolišu, štednji energije, razvrstavanju otpada i ekološke osviještenosti. Prenosimo naše znanje na mlađe učenike, da također i oni shvate važnost suživota s prirodom.

 

Radili smo predano, s ljubavlju i u skladu s našim eko kodeksom:

ČUVAJMO BOJE I ZVUKOVE PRIRODE!


VI. osnovna škola Varaždin