2017-09-29 10:16:57

Domaćinstvo

Domaćinstvo je izvannastavna aktivnost koju u našoj školi provodimo od školske godine 2015/2016.

Učenici uče o važnosti zdrave prehrane, razvijaju se higijenske navike  i usvajaju se praktične vještine potrebne u svakodnevnom životu.

U dogovoru s učiteljicama učenici pripremaju jednostavna jela, izrađuju ukrasne predmete, uče kako sašiti gumb, a na mašini za šivanje uz nadzor učiteljice šivaju platnene torbice i vrećice.

Zbog velikog interesa učenika, uvedena je još jedna izvannastavna aktivnost Domaćinstva. Upisani su učenici prvih i drugih razreda. Tijekom godine naučili su kako ispeći palačinke, biskvit i napraviti kompot. Započeli su izradu licitara. Napravili su sok od bazge. Osim kulinarskih umijeća, učili su i kako sašiti gumb. Sve aktivnosti koje se  provode u nastavi djeca prenose u svoje domove, a osim djece i roditelji pokazuju velik interes za aktivnosti i oduševljenje naučenim.

Postignuća: Sudjelujemo na smotri za Dane kruha, na radionicama povodom Dana škole i u školskom projektu Zdravi tjedan, a u nekoliko emisija predstavljeni smo u emisiji Kutionica na lokalnoj televiziji.

Više o Domaćinstvu možete pronaći pod Zadruga ili pratiti izdvojeno.

  

  

  

  

  


VI. osnovna škola Varaždin