2008-10-03 00:00:00

Dani kruha

Dani kruha u VI. osnovnoj školi Varaždin.

6. Os Varaždin, 3. Listopada 2008. - obilježavanje Dana kruha, dana zahvalnosti za plodove zemlje

Ekipe ... Pripremale se čitav rujan.

Odabirali su se:

Gosti - ona i on, šarmantni konobari; Od mame posuđivao stolnjak, pravila se dekoracija za stol - plodovi jeseni, svijeće, cvijeće, perlice, latice ... ; vježbalo se i čekalo s uzbuđenjem   Taj dan Povjerenstvo za odabir, najbolje ekipe - ozbiljno i profesionalno odradilo zadatak. Ocjenjivalo se: Kreativnost, točnost ....   Zašto je važan bonton za stolom?   Odgaja čovjeka Razvija zajedništvo Omogućuje i olakšava uživanje u hrani Razvija zdrave prehrambene navike   Jeste li znali? Pribor za jelo slaže se i koristi izvana prema unutra; oštrica noža mora stajati okrenuta prema tanjuru Kada naginjemo tanjur kako bismo zahvatili juhu, naginjemo ga od sebe Perad jedemo vilicom i nožem Ražnjiće skidamo sa štapića vilicom i zatim meso jedemo služeći se priborom Uljudno je zahvaliti domaćinu na gostoprimstvu ...   Ne - mljackanju, srkanju, podrigivanju, mahanju priborom, laktarenju ...   Provjerite znanje bontona

 


VI. osnovna škola Varaždin