preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2571857
Branka Kiđemet

diplomirani učitelj razredne nastave s pojačanim programom iz njemačkog jezika

Predmet: razredna nastava, 1. b

Zovem se Branka Kiđemet. Živim u Varaždinu, udana sam i imam sina Marka. Po završetku osnovne škole upisala sam srednju školu  u Čakovcu, odgojno-obrazovnu struku, smjer razredna nastava. Nakon toga završila sam Pedagošku akademiju u Čakovcu i ostvarila mi se želja od djetinjstva, postala sam učiteljica. Kasnije sam upisala Učiteljski fakultet  i stekla zvanje diplomirani učitelj razredne nastave s pojačanim programom iz njemačkog jezika.

Moram reći, da uvijek kad pišem o svojem izboru zanimanja, dođem do toga da izbora nije ni bilo, već samo želja,  od ranog djetinjstva,  da postanem učiteljica. Radim u razrednoj nastavi, radila sam u  predmetnoj nastavi kao učitelj njemačkog jezika, a obavljala sam i dužnost v.d. ravnatelja škole na kojoj sam prije radila. U radu sa djecom volim red, rad, ali i onu dječju zaigranost, veselost, iskrenost. Smatram da je uz samo obrazovanje jako bitno i odgojno djelovati, kako bi zajedno sa roditeljima djeci od samih početaka usađivali vrijednosti koje su im bitne u formiranju njih kao osoba, jer to su naši budući odgovorni, pošteni, iskreni i vrijedni odrasli ljudi. U svom dugogodišnjem radu s djecom u razrednoj  i u predmetnoj nastavi kao učitelj njemačkog jezika, bilo mi je drago čuti od djece da sam pravedna. Ne praviti razliku među djecom, poštivati njihovo mišljenje, biti dosljedan,  postaviti i poštivati pravila, djeci je važno i ulijeva povjerenje. Rad s djecom me veseli, rad s djecom me obogaćuje, u radu s djecom osjećam se često i sama kao dijete, ali kao što je Goethe rekao: „Najveći čovjek uvijek ostaje dijete.“

Što još reći o sebi? Vesela, vedra, iskrena, volim se smijati, plesati, šaliti i družiti.

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Trećaši posjetili Gradsku vijećnicu i Županijsku palaču
Autor: Lovorka Draginić, 1. 2. 2020.

U četvrtak 16.1.2020. 3. a, 3. b, 3. c  i 3. d  sa svojim razrednim učiteljicama i uz pratnju učiteljica produženog boravka Mateje Martinčević i Valentine Balentović  obišli su prostore Gradske vijećnice i Varaždinske županijske palače.


Obzirom da su trećaši uspješno savladali teoriju o županiji sad su još  trebali  i doživjeti prostore u kojima se donose važne odluke za naš grad i županiju.

Učenici su bili jako zainteresirani za problematiku financiranja grada J pa je jedno od pitanja upućeno gradonačelniku bilo i: „Kakva je financijska situacija grada Varaždina?“  odgovor je bio. „Dobra.“

Zahvaljujemo gospodinu Draženu Dretaru na lijepom prijemu u Gradsku vijećnicu.

Veliko  hvala i gradonačelniku gospodinu Ivanu Čehoku na strpljivosti i susretljivosti.

U Županijskoj palači također su nas lijepo  dočekali i proveli kroz svoje prostore: vidjeli smo  gdje zasjeda Županijska skupština, vidjeli smo portrete svih bivših župana – na tome zahvaljujemo gospodinu  Tomislavu  Pajtlaru.

Vratili smo se u školu prepuni dojmova. 

Pogledajte fotografije koje su tamo nastale smiley

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju