preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2571859
Branka Kiđemet

diplomirani učitelj razredne nastave s pojačanim programom iz njemačkog jezika

Predmet: razredna nastava, 1. b

Zovem se Branka Kiđemet. Živim u Varaždinu, udana sam i imam sina Marka. Po završetku osnovne škole upisala sam srednju školu  u Čakovcu, odgojno-obrazovnu struku, smjer razredna nastava. Nakon toga završila sam Pedagošku akademiju u Čakovcu i ostvarila mi se želja od djetinjstva, postala sam učiteljica. Kasnije sam upisala Učiteljski fakultet  i stekla zvanje diplomirani učitelj razredne nastave s pojačanim programom iz njemačkog jezika.

Moram reći, da uvijek kad pišem o svojem izboru zanimanja, dođem do toga da izbora nije ni bilo, već samo želja,  od ranog djetinjstva,  da postanem učiteljica. Radim u razrednoj nastavi, radila sam u  predmetnoj nastavi kao učitelj njemačkog jezika, a obavljala sam i dužnost v.d. ravnatelja škole na kojoj sam prije radila. U radu sa djecom volim red, rad, ali i onu dječju zaigranost, veselost, iskrenost. Smatram da je uz samo obrazovanje jako bitno i odgojno djelovati, kako bi zajedno sa roditeljima djeci od samih početaka usađivali vrijednosti koje su im bitne u formiranju njih kao osoba, jer to su naši budući odgovorni, pošteni, iskreni i vrijedni odrasli ljudi. U svom dugogodišnjem radu s djecom u razrednoj  i u predmetnoj nastavi kao učitelj njemačkog jezika, bilo mi je drago čuti od djece da sam pravedna. Ne praviti razliku među djecom, poštivati njihovo mišljenje, biti dosljedan,  postaviti i poštivati pravila, djeci je važno i ulijeva povjerenje. Rad s djecom me veseli, rad s djecom me obogaćuje, u radu s djecom osjećam se često i sama kao dijete, ali kao što je Goethe rekao: „Najveći čovjek uvijek ostaje dijete.“

Što još reći o sebi? Vesela, vedra, iskrena, volim se smijati, plesati, šaliti i družiti.

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
2. b i 2. c na završnom izletu u Međimurju
Autor: Lovorka Draginić, 13. 7. 2019.

Dana 11. lipnja 2019. u 8 sati, učenici 2. b i 2. c sa svojim učiteljicama krenuli su na završni izlet u Međimurje. Tema izleta: prometna sredstva. 


Na veliko veselje učenika, do Čakovca smo se vozili vlakom. Uzbuđenjima nije bilo kraja: autobus – vlak – oldtajmeri u Muzeju starih automobila Šardi – vožnja skelom!

No, prije svega okrijepa: gospodin Radovan Petrović, otac učenice Ive Martinjak Petrović iz 2.b izvrsno nas je ugostio u svojoj tvrtci Vizija d.o.o., i ovim putem mu zahvaljujemo na slasnim zalogajima!

Zatim smo obišli tvornicu Marodi d.o.o. u kojoj smo vidjeli proizvodnju različitih vrsta tjestenina. Na odlasku, naši domaćini su nas obradovali izdašnim poklon paketima!

Sljedeća postaja bila je već spomenuti Muzej oldatajmera Šardi. Nakon toga put smo nastavili do MLINA NA MURI, gdje smo obišli interaktivnu izložbu o životu mlinara, vozili se skelom po Muri, pojeli fini ručak, naigrali se do mile volje...

Poslijepodne je bilo predviđeno za Čakovec. Prošetali smo njihovim prekrasnim parkom (Šetalište Zrinskih), bili na glavnom trgu i počastili se sladoledom.

Prepuni utisaka, krenuli smo za Varaždin oduševljeni proteklim danom.  Fotografije.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju