preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2326078
Cmuk Miroslav

 

MIROSLAV CMUK (Varaždin, 1983.), profesor hrvatskog jezika i književnosti, diplomirani knjižničar, stručni suradnik knjižničar

   

U radno vrijeme knjižničar VI. osnovne škole Varaždin. Voditelj grupe Kreativno pisanje. U slobodno vrijeme piše o filmovima, glazbi, književnosti i stripovima. Kolumne, eseje, osvrte i stručne tekstove objavljivao u više časopisa (Hrvatski filmski ljetopis, Kolo, Kvadrat, Tema, Zarez…) i na portalima (Magazin Gradske knjižnice Rijeka; www.stripovi.com...). Objavio knjige eseja Stripizam (Matica hrvatska Bizovac, 2017.), Zvučna čitanka (Matica hrvatska Bizovac) i Lektirizam (Knjiga u centru, 2019.).

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dvije besplatne slikovnice
Autor: Miroslav Cmuk, 30. 4. 2020.

Još dvije edukativne slikovnice


Nedavno smo pisali o slikovnici radišne psihologinje Ida Marinić iz Osijeka "Zapeli zajedno" koju ste mogli besplatno preuzeti i pročitati. Još su dvije njezine slikovnice dostupne - "Gdje su nestale sve ribe" i "Zašto neki imaju više, a neki manje?"

Evo što autorica kaže o slikovnicama: 

Osim čudnog vremena u kojem se nalazimo, čekaju nas možda još i čudnija vremena nakon svega ovog … Za dosta ljudi će se i svakodnevnica promijeniti i više nego ikada prije je bitno da budemo međusobno puni razumijevanja, da pridamo važnost onim stvarima koje nas čine ljudima i njih učimo djecu. “Zašto neki imaju više, a neki manje?” je priča o tome kako često u životu nailazimo na ljude koji imaju više od nas, ali isto tako i na ljude koji imaju manje od nas, i kako to nije nešto što treba definirati naše međusobne odnose. Jer, kako nas život puno puta nauči i podsjeti, odnose definiraju puno bitnije i dublje stvari. Ovo je priča o tome da se ne trebamo osjećati manjima od onih koji imaju više od nas, a ni većima od onih koji imaju manje, nego znati uživati u onome što je naše i što nas čini posebnima.

Duboko vjerujem da treba početi razgovarati o svakakvim temama iz života koje nas razdvajaju i iskoristiti ih kao prilike da se približimo jedni drugima, te tome učiti i našu djecu. Nadam se da ćete uživati i u ovoj slikovnici.

LINK za preuzimanje: 

https://drive.google.com/file/d/1yRluPaX66CVLqM0B3kTokzkm4IMvVQIE/view?usp=sharing

Prethodne slikovnice “Zapeli zajedno” (slikovnica o COVID-19 i kako nas je on doveo do toga da zapnemo zajedno, te kako da prevladavamo međusobne sukobe i pomoću njih se naučimo zbližiti) i “Gdje su nestale sve ribe” (slikovnica o ekologiji i o tome kako kad želimo prave stvari u životu, sve suvišne otpadaju, uzimamo upravo onoliko koliko nam treba iz prirode) možete preuzeti na ovom linku:

https://drive.google.com/drive/folders/1wJO-kj-V6CdVDxNjTRteKq1UEgvdkWxx?usp=sharing

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju