preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2326078
Cmuk Miroslav

 

MIROSLAV CMUK (Varaždin, 1983.), profesor hrvatskog jezika i književnosti, diplomirani knjižničar, stručni suradnik knjižničar

   

U radno vrijeme knjižničar VI. osnovne škole Varaždin. Voditelj grupe Kreativno pisanje. U slobodno vrijeme piše o filmovima, glazbi, književnosti i stripovima. Kolumne, eseje, osvrte i stručne tekstove objavljivao u više časopisa (Hrvatski filmski ljetopis, Kolo, Kvadrat, Tema, Zarez…) i na portalima (Magazin Gradske knjižnice Rijeka; www.stripovi.com...). Objavio knjige eseja Stripizam (Matica hrvatska Bizovac, 2017.), Zvučna čitanka (Matica hrvatska Bizovac) i Lektirizam (Knjiga u centru, 2019.).

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
4. književni susret
Autor: Miroslav Cmuk, 11. 6. 2019.

Tko je Mladen Kopjar?


Na kraju školske godine ugostili smo u školskoj knjižnici Mladena Kopjara, književnika koji piše za djecu, mlade i odrasle.

Kada i kako je počeo pisati i koliko je knjiga do sada napisao? Koliko mu je vremena potrebno za pisanje jedne knjige? Što trenutno piše? Čime se još bavi? Što je htio biti kao dijete?

Na ta i još brojna književna pitanja Kopjar je ponudio odgovore učenicima 5.a razreda te članovima izvannastavnih aktivnosti "Kreativno pisanje" i "Dramska grupa".

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju