preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2572670
Ivana Canjuga

profesor hrvatskoga jezika i književnosti i diplomirani komparatist književnosti

Predmet: Hrvatski jezik, 6.b, 6.c, 8.b, 8.c

Završila sam kroatistiku i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radim u sustavu obrazovanja od 2004. godine. Uz sudjelovanja na natjecanjima iz jezika te na Lidranu, bavim se i lekturom. Radim u Centru izvrsnosti za hrvatski jezik i suradnik sam na metodičkim materijalima za različite izdavačke kuće. Osim toga, vodim Novinarsku grupu naše škole. Radila sam aktualne materijale za nastavu jezika i književnosti  u izdavačkoj kući Profil, čije udžbenike koristim i u nastavi. Recenzentica sam udžbenika „Volim hrvatski 7“ i radne bilježnice izdavačke kuće Školska knjiga. Osobito sam se u svom radu posvetila izradi materijala za učenike s posebnim oblikom školovanja budući da smatram da svatko treba dobiti istu priliku bez obzira na životnu situaciju u kojoj se našao. 

Od 2016. godine uključena sam u europske projekte Erasmus+ i e-Twining gdje sam bila dva tjedna u Grazu  (Kompetencije za 21. stoljeće ) i u listopadu 2017. u Rumunjskoj, Erasmus+, tema vršnjačko nasilje. Sudjelujem u Erasmus+ projektu KA2 „Breaking Barriers“ gdje sam sudjelovala na pripremnom sastanku u Slovačkoj (listopad, 2019.) Sudjelujem i u projektu „Sharing cultures“ . Od 2019. godine bila sam član mentorskog tima „Škole za život“ . Bavim se humanitarnim radom i organizacijom dobrotvornih koncerata. Od 2021. voditeljica sam Županijskog stručnog vijeća za izvannastavne aktivnosti, a i napredovala sam u zvanje mentor. 

Ove školske godine vodim Novinarsku grupu. 

 

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Oproštaj učenika osmih razreda od VI. osnovne škole Varaždin
Autor: Nataša Narančić, 3. 7. 2020.

Sretno, osmaši!


Učenici osmih razreda VI. osnovne škole su se u petak 19. lipnja oprostili od svojih osnovnoškolskih dana. Oprostili su se ponešto drugačije nego generacije prije njih, no svečano i emotivno, kao i prijašnjih godina. Kao što je i nastava za predmetnu nastavu završila na daljinu, tako je i završna priredba osmih razreda, zbog koronavirusa, završila s mjerama distance i opreza. Učenici su došli i sjeli na označena mjesta, s tim da su njihovi učitelji bili kod kuće i oprostili se s osmašima preko ZOOM-a. Pozdravili su ih i zaželjeli im sreću u daljnjem životu i školovanju. Voditelji svečanog programa bili su Petar Burek, Nataša Kragujević, Abel Zekić i Leo Max Levačić. Najboljim učenicima podijeljene su i nagrade. Učenicom generacije proglašena je učenica 8. c razreda Barbara Kelava, Uzorom generacije Zina Šenkiš iz 8. a i Sportskim uzorom Ana Višnjić iz 8. d razreda. Nagrade su dobili i svi učenici koji su svih 8 godina imali prosjek 5.00 i uzorno vladanje. Sve je učenike i učitelje pozdravio i ravnatelj škole Mario Stančić te primio poklone za učitelje Razrednog vijeća osmih razreda. Veoma emotivan bio je i govor učenice 8. c razreda Ane Đekić u kojem se zahvalila svima i poželjela sve sretno u budućnosti. Na kraju, učenicima su se zahvalili i njihovi razrednici (Natalija Hranjec, Ana Međimurec, Vedrana Herman, Mihaela Vrbnjak Grđan i Tomica Kanoti) i poželjeli im svu sreću u životu. Anin govor i fotografije možete preuzeti u privitku.

Nataša Narančić i Ivana Canjuga

 

 

Dragi moji,

nadam se da ste do sad uživali i prisjetili se svih događaja koje smo zajedno stvorili jer mogu reći da nam nije bilo dosadno. Uvijek će nam ostati u sjećanju solo točke na maskembalima, globalno važne utakmice na maturalcu, ledeno doba u Vukovaru te predivan raspon dinamike na satovima kemije.

Htjela bih iskoristiti  ovu priliku da se zahvalim, u ime cijele naše generacije, svim dragim osobama koji su nas vodili kroz naše osovnoškolsko obrazovanje. Zahvaljujemo se našim predragim učiteljima i razrednicima, koji su nam uvijek željeli samo najbolje, koji nas nisu pripremali samo na naše daljnje obrazovanje, nego i na pravi život. Ne smijemo zaboraviti na sve “spačke” koje smo im priređivali, ali su ih zato malim prstom rješavali. Zahvaljujemo se našem knjižničaru koji se vrlo moralno odnosio prema svim situacijama. Zbog njega knjižnica nije bila samo mjesto gdje se posuđuju knjige i časopisi, nego mjesto na koje se dolazilo s osmijehom na licu. Možemo se svi složiti da nam je ručak bio najbolji dio dana, a to ne bi bilo upotpunjeno bez naših kuharica i čistačica (ako npr. ne spomenemo sav nered koji smo radili). Ne možemo zaboraviti ni naše logopede, defektologe i pedagoge, koji su, iako u sjeni, jako utjecali na naše živote.  Zahvaljujemo se na čvrstim živcima i svim događajima koje ste zbog nas pretrpjeli jer stvarno ne znam kako bi nam ove sve godine izgledale bez vas. Tu su za nas bili djelatnici iz računovodstva i tajništva koji su se brinuli da naša škola savršeno  funkcionira te koji su strpljivo čekali sve uplatnice koje smo mi sa zakašnjenjem predavali. A na kraju, se najiskrenije zahvaljujemo našem Ravnatelju koji se izrazito trudio kako bi nam uljepšao sve ove godine koji smo provodili u školi. Priuštio nam je razne tečajeve, natjecanja i nastupe kako bismo lakše mogli pronaći sami sebe.

Svi moramo shvatiti kako ova promocija nije samo znak završetka neke bitne ere, nego i početak jedne potpuno nove. Znam da je teško oprostiti se od tako ugodnog okruženja, ali najbolje se stvari događaju u novim početcima. Svi imate priliku krenuti iznova pa ju čvrsto primite i pustite neka vas sudbina odvede na pravi put. Držite se hrabro, prijatelji moji i nikad ne posustajte u najtežim situacijama, nego postanite još čvršći i jači. Sanjajte velike snove i uvijek budite optimisti, gdje god da vas život odvede.

Pozdravljam vas u ime VI. osnovne škole i želim vam svu sreću u danima koji su pred vama. Hvala vam i još jednom SRETNO!

Ana Đekić

FOTOGRAFIJE

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju