preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2571348
Kultura

Ovdje možete saznati o projektima u kulturi kao i o aktivnostima naših učenika.

 
Dan kulture Mojih 6 minuta Knjižnica  
       
 
Ples generacije Božićni plesnjak Maškare  

 

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
IZAZOVI KROZ DOŠAŠĆE
Autor: Kristina Roginek, 20. 1. 2020.

Proteklo došašće na školskom su štandu bili ponuđeni papirići na kojima su bili ispisani različiti izazovi. Izazovi su bili usmjereni na odnose prema roditeljima, bakama, djedovima,  prijateljima, djelatnicima škole i Bogu. Akcija izvlačenja izazova trajala je koliko i došašće, otprilike četiri tjedna. 


Jednom u tjednu svaki je učenik mogao izvući svoj izazov/zadatak koji je trebao izvršiti u došašću.  Cilj izazova bio je što bolje se pripremiti za nadolazeći Božić. Na štandu su bili ponuđeni i papirići s mudrim mislima koji su bili namijenjeni  za djelatnike škole te ''Kutija dobrih djela'' u koju su učenici mogli ubaciti svoje radove u kojima su opisali kako su izvršili određeni izazov. Među pristiglim radovima izabrana su dva rada koja su se istaknula. Neki radovi nisu objavljeni jer nisu bili dovršeni.

Prvi rad.

Izazov: Napiši popis pet stvari na kojima si zahvalan.

5 stvari na kojima sam zahvalan

  1. Zahvalan sam za svoje dobre roditelje koji se trude i pomažu mi oko svega, financiraju me, te me najvažnije neizmjerno vole.
  2. Zahvalan sam na svojoj braći. Oni mene neizmjerno vole te ja neizmjerno volim njih. Oni mi svaki dan uljepšavaju život.
  3. Zahvalan sam na svojim prijateljima. Uljepšavaju mi dane u školi, pomažu mi te me poučavaju o nekim stvarima.
  4. Zahvalan sam na svojim učiteljima. Iako su ponekad strogi, oni troše svoje dragocjeno vrijeme da nam prenesu znanja važna za život.
  5. Najvažnije, zahvalan sam što uopće ŽIVIM. Zahvalan sam Bogu jer mi je podario ovaj život u ovom gradu, u ovoj obitelji.

Drugi rad.

Izazov: Pomozi pripremiti večeru

Moj zadatak je bio pripremiti večeru. Osjećala sam se lijepo jer se volim uključivati u takve ''akcije''. Volim kad naša škola uključi nas učenike u dobra djela. Večeru sam pripremila mami, baki, tati i sestri. Bili su ponosni na mene i sretni. Ja sam se lijepo osjećala. Bilo mi je drago usrećiti svoju obitelj.

 

Još jednom VI. Osnovna škola može biti ponosna na svoje učenike. Osim po odličnim rezultatima naši se učenici ističu i po svojoj zrelosti, odgovornosti i spremnosti za pomaganje. Samo tako nastavite!

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju