preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2572094
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Uzašašće Gospodinovo ili Spasovo – katolički blagdan
Autor: Kristina Roginek, 18. 5. 2020.

Što slavimo na blagdan Uzašašća Gospodinova?


Četrdeset dana nakon Uskrsa slavimo blagdan Uzašašće Kristovo ili Spasovo. Prema svetom Pismu Isus Krist je četrdeset dana nakon Uskrsnuća ostao na zemlji i  ukazivao se svojim učenicima. Ovim blagdanom prisjećamo se završetka Isusova ukazivanja svojim učenicima.  Na četrdeseti dan Isus se javio svojim učenicima u Jeruzalemu. Reako im je da čekaju dolazak Duha Svetoga, a zatim ih je poveo na Maslinsku goru, podigao ruke prema nebu i blagoslovio ih. Prije nego je uzašao na nebo rekao je svojim učenicima: ,,Idem pripraviti vam mjesto. Kad odem i pripravim vam mjesto, ponovno ću doći i uzeti vas k sebi da i vi budete gdje sam ja.'' Isus je počeo uzlaziti na nebo, a onda ga je zaklonio oblak i učenici ga više nisu vidjeli. Uzašao je na nebo gdje sjedi z desna Bogu Ocu.

Uzašašće znači da je Isus i kao čovjek uzdignut na nebo i da je i kao čovjek postao Gospodar neba i zemlje. Krist je uzašao na nebo, ali nas nije ostavio već spasio jer on sam dao nam je obećanje: ,, Ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta''.

Na poveznici u nastavku možete poslušati razmišljanje velikog hrvatskog teologa i svećenika Tomislava Ivančića na temu Gospodinova uzašašća: https://www.youtube.com/watch?v=opULQsg_ygU.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju