preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

GIF

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2971266
Literarno-dramski kutak

Urednici Literarno-dramskog kutka su: Martina Špičko, Zdenka ŠoparAnita PerkovŽeljka Dugi, Rosana Štrocinger i Lovorka Draginić. Scenska na Njemačkom jeziku: Dajana Leich.
 
Vjeronaučna scenska grupa: Ljiljana Posavec Zavrtnik
 
Novinske članke možete pratiti u novinarskom kutku.
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Zdravi tjedan
Autor: Anita Perkov, 29. 3. 2016.

Učenici 5.b razreda, potaknuti čitanjem dječjeg detektivskog romana i održavanjem Zdravog tjedna u 6. osnovnoj školi Varaždin, odlučili su napisati svoju detektivsku priču sa svima poznatim mjestom i vremenom radnje. Uživajte u čitanju!


Zdravi tjedan

U našoj školi ovaj tjedan održan je Zdravi tjedan. Učenici od prvog do osmog razreda mogli su se natjecati u Masteršestu - kuhanju, izradi plakata, zabijanju čavli…Kao i svake godine i sedmi razredi morali su kuhati. Ove godine učinili su  nešto što je prešlo svaku granicu. U 7.e razredu dogodila se katastrofa! Taj razred je inače problematičan i sumnjala sam u njihovo poštenje. Najgore je to što ne znamo tko je bio krivac. Netko iz 7.e razreda je, inače najboljem razredu 7.f, zamijenio sol i šećer. Tako su oni upropastili svoje jelo i naravno izgubili, znači da je 7.e pobijedio. Dobili su vrijednu nagradu. Naravno, ravnatelj i svi na školi pokušali su to ispraviti, ali nagrada ne može biti vraćena dok se ne sazna krivac. Moja prijateljica Sara i ja bile smo zadužene za taj slučaj. Trebale smo otkriti krivca. Ispitivale smo sve razrede. Možda je netko nešto vidio ili nešto saznao. Kada smo ispitale 7.e razred nitko nije htio priznati,što uopće nije čudno. Sara se jako razljutila jer se nadala da će netko priznati i jako je sumnjala u Nevenka. Ja se nisam razljutila. Imala sam osjećaj da nitko iz sedmih razreda nije krivac. Sari nisam rekla ni riječi jer bi mi se smijala. Na kraju bih ja ispala kriva, a nisam. Došao je red i na četvrte razrede. Strah me jer se to dogodilo u sedmom razredu, ne u četvrtom. Zašto bi netko iz četvrtog razreda smjestio sedmom? Mislila sam da nitko na školi nije krivac. Sara i ja bismo se osramotile pred cijelom školom,a najgore je što bi krivac prošao nekažnjeno. Zadnja šansa (za mene) bio je 4.e razred. Jedna djevojčica bila nam je jako sumnjiva. Nije odgovarala ni na jedno postavljeno pitanje. Pustile smo ju, ali svejedno zapisale njeno ime i prezime. Odlučile smo se za nešto rizično. Slijedile smo ju do kuće. U jednom trenu počela je brzo trčati,a mi kao detektivi, trk za njom! Došla je do šume. Preko puta rijeke nalazila se mala, napuštena koliba. Djevojčica je ušla u tu jezivu kolibu, a mi smo s otvorenim ustima promatrale kao da je unutra blago. Nije to bilo blago,već je to bio Slavko iz 7.e razreda. Djevojčica je po njegovom zahtjevu prevarila 7.f. Ni Sara ni ja nismo bile u pravu oko krivca,ali svejedno smo riješile problem. Dobile smo nagradu, a Slavko opomenu. Djevojčica je priznala da je kriva, a osim toga ispričala nam je priču. Rekla je da joj je Slavko prijetio i da ga se jako bojala. Prije Masteršesta neprimjetno je otrčala zamijeniti sol i šećer.

Zašto je Slavko izabrao baš nju i zašto je prevario 7.f, ne zna se. Možda ćete baš vi jednog dana to otkriti!

Dora Rodeš, 5.b

Zdravi tjedan

Ah! Konačno  smo ga dočekali - Zdravi  tjedan! Svi smo bili uzbuđeni, a najviše zbog kuhanja. No, dogodilo se nešto strašno, netko je ukrao naš recept! Pozvali su DDPR u kojem sam bio i ja. Samo da znate DDPR je Družina detektiva petih razreda. Uz mene tu su bili i Luka, Sara, Dora, Filip, Mia i Niko. Počeli smo tražiti. Tražili smo po učionicama, kabinetima, ormarićima, u kuhinji, u torbama... Ali recepta nigdje nije bilo.

Zatim smo sve ispitali: učitelje, učenike, kuharice, domara, pedagoginju... Opet ništa. Potom smo svi došli na sat engleskog gdje smo imali zamjenu jer nam je raska bolesna. Na sat je došao učitelj hrvatskog jezika koji je na katedru stavio bijeli papirić i rekao:"Ovo šalje vaša razrednica." Svi smo  pogledali papirići i shvatili da recept nitko nije ukrao, nego je ostao kod raske koja je bila bolesna. Tako smo zaključili da je i ovaj slučaj zatvoren.

 

Petar Potočnik, 5.b

Zdravi tjedan

Kad je u našoj školi Zdravi tjedan, održava se natjecanje u kuhanju i kućanskim poslovima. Peti b razred u kuhanju su predstavljali Heda, Jana, Vito i Bruno Dugalija. Krenuli su kuhati i u početku je sve bilo dobro, ali kad su krenuli peći palačinke nešto je krenulo po zlu. Umjesto mlijeka u boci je bilo nešto drugo bijele boje i oni su to stavili u palačinke.T o je bio jogurt, ali bekači su to prekasno shvatili i stavili su ga u palačinke te ispekli. Kasnije, kada je žiri ocjenjivao jela, njihove palačinke imale su užasno kiseli okus i oni su završili na zadnjem mjestu. Ekipa petog b razreda odlučila je naći krivca - osobu koja je u bocu mlijeka stavila jogurt da upropasti jelo. S popisa sumnjivaca maknuli su kuhare i učitelje jer oni to nikad ne bi mogli učiniti. Cijeli dan nisu ništa našli, nikakve tragove, nikakve dokaze, ma baš ništa. Ali kad su sljedeći dan došli u školu, uočili su veliku bijelu mrlju na Hedinoj torbi. To je bilo dovoljno da Heda postane sumnjivac i mislili su da je ona krivac. Istraživali su cijeli dan ,ali došli su do traga kad su se poslije nastave obuvali i oblačili. Kad je Heda otvorila svoj ormarić, unutra su imali što vidjeti - veliku bocu jogurta u kojoj je sigurno bilo izgubljeno mlijeko za palačinke. Ali zašto je Heda to napravila? Nije željela kuhati, ali su ju učenici na satu razrednika izabrali za kuhanje pa im je željela vratiti tako da im upropasti jelo. A još su saznali da joj je i Nika pomagala u zločinu-čuli su njih dvije kako se došaptavaju kod WC-a.   Nika i Heda su priznale da su zamijenile jogurt i mlijeko i za kaznu su morale ispeći palačinke s čokoladom za cijeli razred, naravno bez zamjene mlijeka i jogurta! :)

 

Vida Jurković, 5.b





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju