preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2584576
Izvanškolske aktivnosti uspješnih učenika

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Projekt financijske pismenosti – Učim s gospodinom Finom
Autor: Rosana Štrocinger, 9. 2. 2022.

Ove školske godine je bio organiziran edukativni projekt Učim s gospodinom Finom. On je bio namijenjen učenicima od petog do osmog razreda osnovne škole i poticao je učenje financijske pismenosti. U tom projektu su, uz mentorstvo učiteljice Rosane Štrocinger, sudjelovale učenice 8.d razreda, članice Dječjeg foruma naše škole: Ema Potočnik, Nika Kušen, Erika Balaić, Jelena Florijanić, Laura Rašić, Jana Paulišić i Hana Breški.


Učenice su tijekom prvog polugodišta pratile video lekcije kroz četiri modula: Osnove financija, Izrada budžeta, Štednja i Psihologija novca. Nakon toga je slijedio nagradni zadatak u kojem je na kreativan način trebalo oživjeti gospodina Fina i pokazati stečeno znanje o financijama. Dakle, zadatak je bio prikazati život Fina, tko je on, prikazati njegov poduzetnički plan, njegove financije i ulaganje zarađenog novca za sigurnu mirovinu. U nastavku možete vidjeti naš video uradak.

Na nagradni natječaj su stigla ukupno 222 kreativna video uratka učenika iz raznih osnovnih škola RH.  Konkurencija je bila velika, nagradu nismo osvojili, ali stečeno znanje ostaje kao i priznanje za sudjelovanje u projektu.

Moto projekta: „Učim i štedim, znam da vrijedim!“

Svi ostali učenici ili odrasle osobe, koji žele naučiti više iz financijske pismenosti, mogu pogledati edukativne video lekcije.

Videozapis možete pogledati na poveznici.

 

 

 

 


 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju