preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2584576
Izvanškolske aktivnosti uspješnih učenika

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Jan Drenovački na međunarodnom natjecanju udaraljkaša
Autor: Ružica Martinec, 11. 6. 2019.

Učenik 4. b naše škole i Glazbene škole u Varaždinu, Jan Drenovački, nastupio je na međunarodnom natjecanju udaraljkaša, a također je nastupio i na prošlogodišnjem humanitarnom koncertu u organizaciji naše škole.


U razdoblju od 23. do 31.3.2019. godine u Križevcima se održalo peto izdanje Međunarodnog natjecanja mladih glazbenika Sonus. To je manifestacija koja se održava svake godine sa sudionicima s područja cijele države i regije, te uglednim hrvatskim i, od 2017. godine, stranim glazbenim pedagozima kao članovima Ocjenjivačkoga suda. Suorganizator natjecanja i domaćin petu godinu za redom bila je Glazbena škola Alberta Štrige Križevci.

Natjecanje se održavalo u 4 kategorije: klavir, solfeggio, tambure i udaraljke. Na natjecanju je sudjelovalo i dosta učenika varaždinske Glazbene škole, među kojima je zapažen nastup imao i Jan Drenovački u kategoriji udaraljkaša, i to u 2. skupini (učenici 3. i 4. razreda glazbene škole). Jan je tako osvojio ukupno 88,00 bodova i zauzeo 3. mjesto u svojoj kategoriji, te time osvojio 2. nagradu.

Uz njega su iz Varaždina u istoj kategoriji još nastupali Mateo Češnjaj, Dominik Hrnčić i Toni Barčot, učenici profesora Stanislava Muškinje i Igora Magdalenića.

Hoćemo li vidjeti Jana i u školskom bendu? smiley

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju