preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2587116
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Državna smotra Građanskog odgoja i obrazovanja
Autor: Rosana Štrocinger, 2. 6. 2022.

Državna smotra projekata iz Građanskog odgoja i obrazovanja i ostalih međupredmetnih tema - Projekt građanin 2022. održana je u Zagrebu, 14. svibnja 2022. Na državnu smotru su bile pozvane učenice 4.d razreda koje su predstavljale projekt COVID-19 i obrazovanje. 


Važan dio projekta je bila provedena anketa u nekim razrednim odjelima naše škole (od 2. do 8. razreda) u kojoj su učenici iznosili svoje stavove o tome koliko je COVID-19 utjecao na njihovo obrazovanje. Većinom su isticali kako im je nastava na daljinu, koje je bilo dosta (prevencije, samoizolacije, izolacije), onemogućila kvalitetno obrazovanje i sada imaju "rupe u znanju" te se brinu kako će se to odraziti na njihovo daljnje školovanje. Unatoč trudu učitelja u nastavi na daljinu, ona nikako ne može zamijeniti "pravu" nastavu uživo u učionicama.
Povjerenstvo na državnoj smotri je pohvalilo izbor teme projekta i prezentaciju učenica.
Projekt su prezentirale učenice: Zoa Barić, Mura Lazar, Maša Prekupec i Iva Šipek. Mentorica učenicima: Rosana Štrocinger
Smotra nema rangiranja projekata iako postoji povjerenstvo i kriteriji bodovanja. Cilj smotre je zapravo potaknuti učenike da uočavaju probleme u zajednici, predlažu rješenja problema te dijele primjere dobre prakse.
[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju