preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2587840
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Održana je Županijska smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2022.
Autor: Martina Špičko, 16. 3. 2022.

Naša škola sudjelovala je na Županijskoj smotri LiDraNo koja se održala 14. i 15. ožujka 2022. Domaćin je ove godine bila Osnovna škola Petrijanec.


Prvoga dana u Osnovnoj školi Petrijanec predstavljeni su radovi literarnog, novinarskog i radijskog stvaralaštva. Našu školu u novinarskom izrazu predstavljali su Leo Novak (osvrt Problemi tinejdžera iz Moordalea) i Lara Đuras (osvrt Mračni film o osveti), a mentorica im je bila Martina Špičko.

Drugi dan u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“ u Novom Marofu održani su dramsko-scenski nastupi i to samo u kategoriji pojedinačnih scenskih nastupa. Nastupilo je 18 učenika i 18 mentora. Povjerenstvo, predvođeno državnim izbornikom Ivanom Đuričićem, imalo je težak zadatak odabrati samo 3 nastupa koja će predložiti za državnu razinu. Učenik naše škole Jan Rendić (7. a), pod vodstvom mentorice Martine Špičko, izveo je monolog Ivica i Marica prema tekstu Zorana Pongrašića. Članovi Povjerenstva na okruglom stolu čestitali su Janu na izvrsnom nastupu te su njegovu kreativnu i vrlo uvjerljivu izvedbu predložili za državnu razinu koja će se održati krajem travnja. Čestitamo Janu na ovom iznimnom uspjehu te mu želimo puno uspjeha na državnoj smotri LiDraNo.

Smotra LiDraNo dokaz je da u našim učenicima postoji potreba za izražavanjem kroz govorenje, pisanje, glumu i traženje lijepoga tamo gdje da ne nalazi baš svatko.

Ostatak fotografija s Lidrana možete pogledati na fotogaleriji. 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju