preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2584454
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Učenici naše škole bili su uspješni na gradskoj smotri LiDraNo 2022.
Autor: Martina Špičko, 15. 2. 2022.

Ovogodišnja gradska razina smotre literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva – LiDraNo 2022. održana je 14. veljače. Organizator natjecanja bila je Katolička osnovna škola, a cijeli program odvijao se u virtualnom okruženju putem Zooma.


 

Ove godine izvedeno je 19 pojedinačnih scenskih nastupa i to online, a ne uživo. Učenici su se našli pred posebno teškim izazovom jer su se morali dodatno potruditi kako bi pokazali svoje glumačke sposobnosti i bili uvjerljivi u svojem nastupu pred zaslonom računala, a ne na pravoj pozornici. Našu školu u dramsko-scenskom izrazu predstavljali su: Luka Balažić, Ema Manjerović, Zara Petrina (8. a), Jan Rendić (7. a), Anja Mastelić i Matilda Turkalj (6. d). Mentorica učenicima je voditeljica Dramske skupine Martina Špičko. Svi su izvodili  monologe i bili su zaista sjajni! Povjerenstvo za dramski izraz na okruglom stolu pohvalilo je nastup svih glumaca i istaknulo da im je zaista teško odabrati samo 4 učenika koji prolaze na višu razinu. Ponosni smo na Jana Rendića koji je izveo monolog Ivica i Marica (prema tekstu Zorana Pongrašića) te se plasirao na županijsku razinu smotre LiDraNo.

Nažalost, ove godine zbog epidemioloških mjera nije bilo skupnih scenskih nastupa pa Dramska grupa nije imala prilike prikazati čak dvije dramsko-scenske igre koje su marljivo pripremali i uvježbavali cijelo prvo polugodište.

Na gradskoj smotri LiDraNo u kategoriji literarnih radova sudjelovao je Jan Brezovec (sastavak Mali krug velikih ljudi), a njegova je mentorica učiteljica Ivana Canjuga. U kategoriji samostalnih novinarskih radova našu školu predstavljali su: Leona Posavec (prikaz Izgubljen u paralelnom svijetu), Tia Radmanović (prikaz Čudnovata obitelj pokušava zaustaviti apokalipsu), Leo Novak (osvrt Problemi tinejdžera iz Moordalea) i Lara Đuras (Mračni film o osveti), a njihova je mentorica Martina Špičko.  Leo Novak i Lara Đuras prošli su na županijsku razinu smotre, a članovi povjerenstva pohvalili su njihove osvrte.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju