preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2571353
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
VI. OŠ Varaždin s Erasmus + KA2 projektu "Breaking barriers" - Virtualni posjet domaćinu (Švedska)
Autor: Zdenka Šopar, 17. 3. 2022.

VI. osnovna škola je u tjednu od 14. do 18. ožujka 2021. sudjelovala u već 4. mobilnosti u Erasmus+ projektu Breaking Barriers (nakon Hrvatske, Portugal i Slovačke). Zemlje partneri u projektu su Švedska, Portugal, Slovačka , Španjolska i Hrvatska. Uz jedanaest učenika 6. i 7. razreda u projekt su uključene i učiteljice Aleksandra Oreški, Zdenka Šopar, Tina Ivčić i ravnatelj Mario Stančić.


Glavni je cilj projekta rušenje predrasuda, stereotipa i nejednakih kriterija prema grupama na temelju rase, spola, jezika, boje kože, vjere, političkih uvjerenja, imovinskog ili društvenog statusa i brojnih drugih te pronalaženje načina da se prepreke među ljudima smanje ili ukinu.

U ovom su tjednu učenici sudjelovali u različitim aktivnostima kao što: uočavanje općenitih percepcija o tipičnim ženskim i muškim obilježjima, primjeri stereotipa i predlaganje aktivnosti kojima bi se već u školi smanjile predrasude i promijenilo ponašanje; snimanje videouratka s primjerom stereotipnoga ponašanja i videouratka kako bi zapravo trebalo biti u društvu.

Svoju su kreativnost učenici pokazali izrađujući narukvice prijateljstva, pravljenjem kolača po švedskom receptu i izvođenje pokusa s jajem, a Šveđani su se potrudili i poslali svoje delicije i slatkiše za degustaciju svakoj zemlji u projektu.

Susret je bio poučan i zabavan. Šveđani su na zanimljiv način pokazali svoje običaje, tradicijske pjesme i plesove, ljepotu svoje zemlje, a učitelji su imali prilike naučiti pojedinosti o njihovom školskom sustavu, školskom timu koji svakodnevno vodi brigu o zdravlju i dobrobiti učenika i učitelja te brojnim sportskim aktivnostima u koje su uključeni učenici.

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju