preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2572800
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
KA2 BREAKING BARRIERS - Virtualna mobilnost u Portugalu - Novi virtualni susret europskih škola
Autor: Mario Stančić, Tina Ivčić, 8. 6. 2021.

Nastavlja se provedba Erasmus+ projekta Breaking Barriers u kojem sudjeluje i VI. osnovna škola Varaždin.

Nakon što je naša škola bila domaćin prve virtualne mobilnosti škola koje sudjeluju u KA2 projektu Breaking Barriers, ovoga puta ulogu domaćina preuzeo je Portugal.


Projekt, koji je započeo 2019. godine, uključuje učenike i učitelje iz Portugala, Slovačke, Švedske, Španjolske i Hrvatske u razmjenu znanja i dobre prakse, upoznavanje novih ideja i poticanje kreativnosti. Pandemija je utjecala na sadašnji virtualni oblik mobilnosti, no pokazalo se da to nije prepreka odličnoj i zanimljioje međunarodnoj suradnji. Takvi projekti potiču i promiču zajedničke europske vrijednosti, socijalnu integraciju te osjećaj pripadnosti zajednici.

Prvog dana mjeseca lipnja domaćini Portugalci upoznali su sudionike projekta sa svojom školom i zemljom te su odmah uključili učenike u aktivnosti.

Govorilo se o tradiciji maškara te su naši učenici zaključili da imamo slične običaje.

Zadatak tog dana bio je napraviti papirnati masku, što strašniju, to bolju!

Prvi dan bio  je izuzetno zanimljiv i zabavan svim sudionicima.

Drugi dan posvećen je glazbi te je započeo zajedničkim aktivnostima. Sudionici su se zabavljali slušajući glazbu iz mjuzikla La La Land te igrali igru glazbeni kipovi.

Nakon uvodnog dijela učenici su pod vodstvom svojih portugalskih kolega naučili portugalski tradicionalni ples što su na kraju dana pokazali svima.

Ples se nastavio uz mnoge popularne pjesme te je dan završio u smijehu, plesu i veselju!

Zadnji dan portugalske mobilnosti 4. lipnja započeo je prekrasnom izvedbom fado glazbe, jednog od simbola portugalske kulture. Nakon biranja imena maskote projekta, učenici 4.razreda portugalske škole domaćina pozdravili su sudionike projekta izvedbom pjesme iz filma „Moje pjesme, moji snovi“. Ostali učenici sudionici projekta pokazali su prezentacije koje su napravili kao sažetak tjedna. Na kraju druženja ravnatelj škole domaćina odsvirao je skladbu na popularnom portugalskom gudačkom instrumentu imena cavaquinho.

Učitelji i učenici, koji su sudjelovali na virtualnoj mobilnosti, vratili smo se puni dojmova i dogovora za buduću suradnju.

U ovom dijelu Erasmus+ projekta sudjelovali su učenici Vida Škerbić, Ivor Belcar, Tara Šipek, Zrinka Hranjec, Katarina Kajić, Rosa Minđek te djelatnici VI. osnovne škole Varaždin: Mario Stančić, Tina Ivčić, Zdenka Šopar te Aleksandra Oreški.

Projekt se održavao od 31.5.2021. do 4.6.2021.

Tina Ivčić

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju