preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2572103
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Erasmus+ KA2 - pripremni sastanak u Češkoj
Autor: Petra Lončarić Časar, 10. 12. 2019.

VI. osnovna škola sudjeluje u europskom projektu Erasmus+ KA2, koji podrazumijeva suradnju u svrhu inovacija i razmjene dobre prakse. U projekt su uključene Češka kao škola koordinator, Italija, Španjolska i Hrvatska, kao zemlje partneri. 


Pripremni sastanak održan je 18. – 21. 11. 2019. u Morkovicama Sližany, u Zakladnoj školi. Tamo su zemlje sudionice dogovorile sve potrebno za ostvarivanje ishoda projekta te usuglasile datume posjeta. Mobilnosti će se održati tijekom naredne dvije godine i na njima će sudjelovati 6 učenika i po dvoje učitelja iz svake zemlje. Projekt pod nazivom S.H.A.R.E. cultures odnosi se na aktivnosti u kojima će učenici učiti te razmjenjivati kulturne običaje uključenih zemalja. Kroz radionice, mnoge kulturne aktivnosti i druženja, učenici će, koristeći engleski jezik i digitalne alate, usavršavati svoja znanja i stjecati životne vještine. Tijekom posjeta škole će otvoriti svoja vrata i razrede kako bi sudionici mogli prisustvovati i stjecati različita odgojno-obrazovna iskustva. Prva mobilnost će se realizirati u ožujku 2020. u Italiji. Nakon Italije slijedi u listopadu 2020. mobilnost u Španjolskoj. Češka će otvoriti vrata svoje škole u svrhu mobilnosti u veljači 2021. Posljednja zemlja mobilnosti navedenog projekta je Hrvatska, ožujak 2021.

U međuvremenu, partneri će komunicirati putem digitalnih alata kao i učenici. Komunikacija će se odvijati putem elektroničke pošte, Twinspacea i još mnogo toga. Svi su zadovoljni dogovorenim, vesele se godinama koje dolaze, susretima, aktivnostima i stjecanjima novih iskustava.

Fotogalerija

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju