preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2572127
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Novi Erasmus+ projekt „Svladavanje izazova istraživačkom i projektnom nastavom u digitalnom okruženju“
Autor: Martina Špičko, 11. 6. 2019.

Vrlo smo ponosni jer je Agencija za mobilnost i programe EU prihvatila projektni prijedlog VI. osnovne škole Varaždin za program Erasmus+ za 2019. godinu (aktivnost KA1 – mobilnost u svrhu učenja za pojedince).


Koordinatorica i voditeljica projekta „Svladavanje izazova istraživačkom i projektnom nastavom u digitalnom okruženju“ je učiteljica Martina Špičko. Cilj projekta je unapređenje i razvoj digitalnih kompetencija učitelja i učenika, provođenje projektne i istraživačke nastave, uvođenje inovativnih nastavnih metoda poučavanja učenika s posebnim potrebama te veća internacionalizacija djelovanja škole. Također, projekt je usmjeren na razvoj kritičkoga mišljenja, uspješnije rješavanje problema, učenje kroz igru i razvoj komunikacijskih sposobnosti. Tijekom projekta koji traje godinu dana, od 1. 6. 2019. do 31. 5. 2020., bit će organizirane ukupno 4 mobilnosti za 8 sudionika iz 6. osnovne škole Varaždin. Nakon mobilnosti planirana je primjena novih znanja, vještina i primjera dobre prakse u našoj školi.

U mobilnostima će sudjelovati ravnatelj škole Mario Stančić i još sedam učitelja. Putovat će u Finsku, Irsku, Njemačku i Italiju gdje će provesti tjedan dana u parterskim školama u sklopu aktivnosti job shadowing. Job shadowing je oblik stručnog usavršavanja koji se odvija promatranjem rada kolega iz partnerske ustanove. Ravnatelj i učitelji pratit će nastavu europskih kolega, surađivati s njima te se upoznati s njihovim metodama rada, a naglasak će biti na korištenju IKT-a u nastavi te projektnim i istraživačkim oblicima rada. Upoznat će se i s obrazovnim sustavima europskih zemalja, posebnostima partnerskih škola, planiranjem nastave i izvannastavnih aktivnosti te načinima vrednovanja.

Svoje znanje sudionici mobilnosti prenijet će ostalim učiteljima i stručnim suradnicima naše škole. Kompetencije stečene kroz praćenje rada europskih kolega unaprijedit će nastavu i izvannastavne aktivnosti, a nove metode bit će implementirane u školski kurikulum.

Važno je spomenuti da je ovo treći Erasmus KA1 projekt naše škole te da čekamo rezultate za još dva prijavljena projekta KA2 „Breakig Barriers“ i „S.H.A.R.E cultures“.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju