preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2572368
Eko škola

Naša škola sudjeluje u programu eko škola od 23. travnja 2004. Ispred nje se vijori zelena zastava, kojom smo nagrađeni zbog višegodišnje brige o okolišu, štednji energije, razvrstavanju otpada i ekološke osviještenosti. Prenosimo naše znanje na mlađe učenike, da također i oni shvate važnost suživot s prirodom.

Ovdje možete pratiti naše aktivnost vezane uz život s prirodom.

O Eko školi Dani kruha Planinari Organizira se uz sportski dan

Popis prigodnih Eko datuma za za školsku godinu 2015.-2016. možete pregledati u privitku.

Sv. Franjo, eko-svetac zaštitnik i uzor učenika vjeronauka VI. osnovne škole Varaždin.

 

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Posjet zajednici ,,Cenacolo''
Autor: Kristina Roginek, 14. 11. 2019.

Zajednicu ,,Cenacolo'' u gradiću Saluzzo na sjeveru Italije osnovala je časna sestra Elvira Petrozzi, danas poznata kao Majka Elvira. 


Odgovor je to Božje nježnosti na vapaj mnogih mladih koji, izgubljeni, izvarani i razočarani, traže radost i smisao života u lažnom blještavilu svijeta. Rađa se mjesto prihvata, ljubavi i služenja životu, mjesto koje je tijekom godina postalo izvor nade i uskrsnuća za mnoge izgubljene u svijetu tame i tuge, marginaliziranosti, očaja i ovisnosti. Kasnije  se zajednica proširila i u druge zemlje među kojima je i Hrvatska.

Učenici sedmih (a, b, c i d) razreda su u pratnji svojih učitelja  (Nina Prašnjak, Anita Perkov, Kristina Roginek, Marko Martinec, Alenka Bađun, Marinka Mak ) posjetili  18. listopada 2019. godine zajednicu ,,Cenacolo'' u  Varaždinu te na taj način obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Učenici su poslušali svjedočanstvo dvojice članova  zajednice Cenacolo  u kojemu su doznali njihov životni put i što ih je dovelo u zajednicu. Ispričali su kako izgleda jedan njihov dan i čime se bave. Dan započinju molitvom, a zatim kreću u obavljanje svakodnevnih poslova (briga o životinjama, obrađivanje vrta, kuhanje, pranje,...) Istaknuli su kako svaki novi član ima svojeg anđela čuvara koji mu pomaže pri ulasku u zajednicu. Na kraju svjedočanstva učenici su mogli postaviti pitanja.  Nakon svjedočanstva   učenici su razgledali imanje na kojem članovi zajednice uzgajaju razno povrće, voće i brinu o životinjama. Prije odlaska učenici su donirali trajne namirnice  i na taj način pomogli zajednici Cenacolo.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]preskoči na navigaciju