preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2572671
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Predstavljanje projekta "Sustav odvodnje i pročišćavanje otpadnih voda aglomeracije Varaždin"
Autor: Petra Kanešić, 25. 3. 2019.

U srijedu, 20. ožujka 2019. predstavnicima učenika trećih i četvrtih razreda naše škole održano je predavanje i prezentacija na temu vode. Predavanje je bilo u susret Svjetskom danu voda koji se obilježava 22. ožujka. Svake godine obilježava se uz drugi moto, a tema dana voda u 2019. godini glasi: „VODA ZA SVE – Nikoga ne smijemo ostaviti po strani – svi trebamo vodu“.


Predstavnica komunalnog društva Varkom d.d. ovim je putem predstavila projekt „Sustav odvodnje i pročišćavanje otpadnih voda aglomeracije Varaždin“.

Učenici su ponovili zašto je važno čuvati vode, što su onečišćenja, kako spriječiti zagađenje te kako štedjeti vodu. Ujedno su čuli i nešto novo o sustavu odvodnje otpadnih voda. Saznali su koje će koristi imati stanovnici po završetku projekta izgradnje sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda – neće više biti septičkih jama, nego će otpadna voda ići u sustav kanalizacije i nakon pročistača se vraćati prirodi.

Na kraju su pokazali uspješne rezultate u kvizu znanja te im je dodijeljena diploma – „Čuvari vode – vratimo prirodi čistu vodu“.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju