preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

GIF

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2983036
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Šesta osnovna škola dijamantno diše
Autor: Petra Kanešić, Tomislav Rogulja, 14. 5. 2018.

Prvu zelenu zastavu dobili smo 2004. godine, nakon što su učenici uz pomoć svojih učitelja pokazali da znaju pametno raspolagati energijom, te tako razvijaju svijest o očuvanju okoliša.


Zelena zastava predstavlja simbol i potvrdu da je škola uspješna članica hrvatske i svjetske zajednice Eko-škola i sugerira da je škola odlučna založiti se maksimalno i trajno odgajati svoje učenike i djelatnike za odgovorno ekološko ponašanje.

Ove  školske godine na radost učenika i djelatnika škole sedmi puta je obnovljen status Eko škole. To znači da je škola u cijelosti ispunila uvjete iz smjernica za provedbu programa Eko-škole i uredno izvršila sve potrebne radnje za obnavljanje ovog međunarodnog priznanja.

 

Na svečanosti 11. svibnja 2018. u Zagrebu na Zagrebačkom velesajmu u Gastro Globusu upriličena je svečanost obnavljanja statusa. Predan nam je certifikat i Zelena zastava. Veoma smo ponosni jer smo stekli DIJAMANTNI STATUS Međunarodne Eko škole. To je nagrada zbog višegodišnje brige o okolišu, štednji energije, razvrstavanju otpada i ekološke osviještenosti. Prenosimo naše znanje na mlađe učenike, da također i oni shvate važnost suživota s prirodom.

 

Radili smo predano, s ljubavlju i u skladu s našim eko kodeksom:

ČUVAJMO BOJE I ZVUKOVE PRIRODE!

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju