preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2572732
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Susret knjiga iz budućnosti i knjiga iz prošlosti

Učiteljice hrvatskoga jezika VI. osnovne škole Varaždin Anita Perkov, Martina Špičko i Ivana Canjuga povodom Godine čitanja i Godina Marka Marulića u holu škole organizirale su prigodnu izložbu posvećenu knjigama i čitanju.


Učenici su na izložbi u holu škole predstavili knjige iz budućnosti. Izradili su korice knjiga koje bi oni željeli napisati. Korice su ilustrirali, a unutar njih napisali su i sažetak knjige. Pojedini učenici čak su napisali prva poglavlja svojih knjiga. Na izložbi možete pogledati kako izgledaju vrlo zanimljivi budući kriminalistički i fantastični romani, biografije i autobiografije, putopisi, bajke, kuharice, zbirke pjesma, znanstvenofantastične priče, dnevnici i basne. Jedva čekamo da budući pisci dovrše svoja djela!

Na izložbi su predstavljeni i plakati koje su učenici izrađivali povodom Mjeseca hrvatske knjige. Plakati su poziv i poticaj za čitanje svim učenicima škole. Sadržavaju moto i program događanja povodom Mjeseca hrvatske knjige. Učenici su zaključili da trebamo čitati kako ne bismo ostali bez riječi i da nas knjige vode na nezaboravna putovanja.  

Tijekom ove godine, koja je posvećena čitanju, učenici su se bavili i istraživačkim radom. U svojoj kućnoj knjižnici tražili su najstarije i najzanimljivije knjige. Pokušali su saznati što više pojedinosti o knjigama koje posjeduju. Otkrili su kako je neka knjiga došla na police u njihovom domu, pojedinosti o autoru i sadržaju knjige te njezinoj vrijednosti. Učenici su u razredima organizirali izložbe i predstavljanje starih knjiga. Mogli smo vidjeti zaista raznovrsne knjige, čuti zanimljive priče iz života povezane s knjigama,  a otkrili smo i da neki čuvaju pravo blago u svojoj knjižnici! Miris starih knjiga u svima je probudio želju za čitanjem i istraživanjem književnosti.

Fotogalerija

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju